Hauskoja temppuja koiralle

Istu, maahan, tänne, paikka ja irti ovat välttämättömiä käskyjä, jotka jokaisen koiran tulisi oppia. Niiden lisäksi on kuitenkin paljon muita, viihdyttäviä temppuja, joita koiran on helppo omaksua.

shutterstock_255946294

Tassun antaminen – Temppu, joka on suhteellisen helppo opettaa koiralle. Jotkut koirat oppivat tekemään tämän tempun jopa ilman käskyä.

Ryömiminen – Jotkut koirat tekevät tämän luonnostaan, yrittäessään olla ovelia hiipiessään salavihkaa esimerkiksi sohvalle. Ryömiminen on myös fyysisesti haasteellista koiralle ja sopiikin siten hyvin yliaktiiviselle koiralle.

Tanssi – Pienet koirat joiden takajalat ovat hyvässä kunnossa, nauttivat tästä tempusta. Takajaloilla pyörähtely musiikin tahtiin on varsin viihdyttävää.

Noutaminen vedestä – Monet koirat rakastavat vettä, ja vielä useammat rakastavat esimerkiksi pallon noutamista. Nämä yhdistettynä ovat joidenkin koirien unelmien täyttymys! Varsinkin kuumalla ilmalla tämä leikki viilentää koiraa mukavasti.

Takaperin kävely – Tämä on haastava temppu koiran koordinaatiolle, mutta helpohko temppu opettaa. Jos koira oppii tämän hyvin, se voi lopulta peruuttaa läpi ahtaistakin väliköistä.

Ovien avaaminen – Palveluskoirille erityisen hyödyllinen temppu, jonka voi toki opettaa myös muille koirille. Tämä kannattaa opettaa ainoastaan jos koiralla ei ole mahdollista karata talosta tämän taidon avulla.

Juomien noutaminen jääkaapista – Jokaisen sohvaperunan unelma: koira joka tuo käskystä kylmää olutta.

Laulaminen – Ei paras temppu kerrostaloissa asuville. Tämä temppu on kuitenkin melko luonteenomainen, sillä kaikki koirat polveutuvat susista, jotka ulvovat. Jotkut koirat laulavat luonnostaan ja kokeilevat jopa eri musiikkityylejä.